CISS systémy

Čo je CISS?


CISS („continunous ink supply system“ alebo „systém nepretržitej tlače") je skvelou alternatívnou pre čiernobielu a farebnú tlač.

CISS prináša veľa výhod a benefitov pre koncových užívateľov:
 

  • Ušetrí až do 90% nákladov vynaložených na tlač (niekoľko násobne lacnejšie) v porovnaní s tlačou originálnymi atramentovými kazetami.
  • CISS systém naplnený atramentom je približným ekvivalentom až 28 setov originálnych atramentových kaziet.  Teda nie je    potrebné sa zaoberať častou výmenou kaziet zakaždým, keď sa minie jedna z farieb. Naopak CISS systém nebude potrebné dopĺňať (veľmi) dlhý čas.
  • Kvalita tlače je porovnateľná ako pri tlači s originálnymi atramentovými kazetami.
  • Jednoduchá inštalácia a prevádzka
  • Dostupnosť pre väčšinu bežných tlačiarní


Ako funguje CISS systém?


CISS je kompatibilný s väčšinou atramentových tlačiarní a multifunkčných zariadení.  Systém priebežne dodáva atrament do špeciálnych atramentových kaziet cez hadičkový systém pripojený k externému zásobníku s atramentom.  Kazety CISS systému sú teda stále naplnené atramentom a tým sa zabraňuje ich vysušeniu či zaschnutiu. Je však potrebné zabezpečiť, aby v externých zásobníkoch neklesla hladina atramentu pod 10% jeho kapacity. Ako pomôcku môžeme použiť risku minimálnej hladiny atramentu.

Externé zásobníky CISS systému sú zvyčajne uložené v blízkosti tlačiarne. Môžu mať 4,5,6,8 alebo 9 oddelených nádržiek podľa toho, koľko kaziet používa daný typ tlačiarne. Každý takáto nádržka je naplnená určitou farbou. Aby sa zabránilo naplneniu zásobníka nesprávnou farbou je každá nádržka odlíšená farebne nálepkou a silikónovou zátkou pre ľahkú orientáciu pri dopĺňaní zásobníka atramentom. Atrament sa následne pomocou hadičkového systému dostane do každej kazety CISS systému.

CISS systém šetrí peniaze, ktoré by ste minuli za drahé atramentové kazety. Pri týchto sa často stáva, že ich čipy hlásia prázdne kazety, napriek tomu, že stále obsahujú atrament.  Naše CISS systémy sú doručované naplnené atramentom (cca 90ml pre každú farbu). Po čase, keď sa atrament minie, stačí zakúpiť vhodný kompatibilný atrament a doliať ho do nádržiek externého zásobníka.

Ďaľšou z výhod je, že kazety CISS systému sú vždy naplnené atramentom. Nezáleží  aké množstvo dokumentov či fotografií potrebujete práve vytlačiť. Nestane sa, že Vám tlačiareň zahlási prázdnu kazetu napr. v polovičke roztlačenej fotografie. Toto sa často stáva pri používaní bežných atramentových kaziet.  CISS systémy v tomto fungujú inak. Stačí sledovať hladinu atramentu v externom zásobníku, ktorý je priehľadný.  Ak nám dochádza jedna z farieb, jednoducho ju doplníme vhodným atramentom. Takýto prípad sa však nestáva veľmi často, keďže sme už vyššie písali o tom, že naplnený CISS systém je ekvivalentom 10 až 28 setov originálnych kaziet!

Niektoré tlačiarne používajú atramentové kazety s osadenými čipmi, ktoré zaznamenávajú aktuálnu hladinu spotrebovaného atramentu. Keď atramentová kazeta signalizuje prázdny stav, čip kazetu zablokuje. Tlač už nebude až do výmeny za novú kazetu možná.  A to aj v prípade, že kazetu doplníme atramentov. Čip je riadený určitým cyklom a nevie, že sme do kazety atrament doplnili. Čipy atramentových kaziet majú za úlohu chrániť výrobcov týchto kaziet pre opätovným doplnením. Tým nútia spotrebiteľa k opätovnému nákupu drahých atramentových kaziet.

CISS systémy si však s týmto vedia poradiť. Sú osadené resetovateľnými  čipmi. To znamená, že môžu byť resetované vždy, keď tlačiareň hlási „prázdnu kazetu“.  Kazety CISS systému a aj čipy sú vyrobené tak, aby vydržali veľmi dlhú dobu.

Ak sa rozhodnete pre CISS systém je potrebné dodržať hlavnú zásadu. Externý zásobník s atramentom musí byť položený vždy na rovnakom stole/poličke/mieste ako aj tlačiareň. Nie vyššie ani nižšie. Ak by bol zásobník nad úrovňou tlačiarne, atrament by začal prúdiť cez hadičky rýchlejšie a to by spôsobilo vytečenie atramentov do tlačiarne, čo môže viesť k jej poškodeniu, resp. zničeniu tlačovej hlavy. Ak by bol zásobník CISS systému pod úrovňou tlačiarne, do kaziet CISS systému by sa atrament cez hadičky nedostal. Takáto situácia by viedla k zavzdušneniu ciss systému. Odstránenie zavzdušnenia si vyžaduje technické zručnosti a čas. Preto treba túto zásadu dodržať.

Inštalácia CISS systému zaberie približne 5 až 20 minút. To závisí od modelu tlačiarne. Ku každému CISS systému je pribalený inštalačný manuál a inštrukcie potrebné k úspešnému spusteniu ciss systému a aj k jeho ďalšej prevádzke. Veľmi dobrou pomôckou sú inštalačné videá z youtube.com, kde sa dajú nájsť pre takmer každý konkrétny model tlačiarne.

Tinta.sk ponúka iba CISS systémy vysokej kvality, z pevných a odolných materiálov. Tieto prechádzajú vo výrobnom procese náročnými testami zameraných na spoľahlivosť a dlhodobú životnosť. Tinta.sk sa zameriava na najžiadanejšie a najpredávanejšie typy CISS systémov. Sme však známi tým, že vieme zabezpečiť CISS systémy a atramenty aj pre u nás neobvyklé modely tlačiarní. Pred objednaním CISS systému si prosím skontrolujte kompatibilitu s Vašou tlačiarňou. Náš profesionálne školený personál Vám ochotne poradí s výberom.

Spôsobí inštalácia Ciss systému skončenie záruky tlačiarne?


To je otázka, ktorú od našich zákazníkov dostávame veľmi často. Na toto platí len jedna všeobecná odpoveď. Všeobecne používanie neoriginálneho materiálu, ktorý nepochádza priamo od výrobcu tlačiarne, spôsobuje porušenie záručných podmienok a teda aj ukončenie záruky.

Je však na zdravom rozume každého jednotlivca, či táto strata záruky a kupovanie čisto iba originálneho a bohužiaľ aj predraženého spotrebného materiálu stojí za to.

Dá sa povedať, že zákazníci, ktorí si zvolili kombináciu tlačiareň+ciss alebo tlačiareň+plniteľné kazety nikdy neľutovali a pre mnohých z ních to znamenalo obrovskú finančnú úsporu a tvrdia, že kúpa ciss či plniteľných kaziet pre nich bola jedinou a poslednou investíciou do tlačiarne.

 

Je inštalácia Ciss systému zložitá?

 

Inštaláciu ciss systému zvládne bez komplikácii väčšina ľudí. Ak sa považujete za absolútne antitechnický typ, tak je vhodné požiadať technicky zdatného známeho o pomoc. Ideálne riešenie je nájsť predajcu ciss systémov v dostupnej blízkosti Vášho bydliska. Pre všetkých zákazníkov, ktorý k nám prinesú tlačiareň, ciss systém nainštalujeme na počkanie a zadarmo.

Vo väčšine e-shopov kúpite prázdne ciss systémy s atramentom vo fľaškách. Teda celý proces naplnenia zásobníkov a privedenia atramentu do kaziet ciss systému je na strane zákazníka.

Tu vzniká možnosť na vznik komplikácii. Pre niekoho, kto plní ciss systémy pravidelne, to je rutina a žiadny problém.  No zákazník, ktorý vidí ciss prvýkrát stým môže mať problém.  Časté sú najmä problémy s podtlakom a vytekaním atramentu z kaziet.

Preto všetky naše ciss systémy dodávame výhradne s plnými zásobníkmi, nakoľko chceme inštaláciu zjednodušiť pre tých technicky menej zdatných a rovnako šetriť čas potrebný na inštaláciu.

Inštalácia takto pripraveného ciss systému do tlačiarne tak zaberie cca 10-20 minút podľa typu tlačiarne. Naši zákazníci sa môžu spoľahnúť na podrobný inštalačný manuál a v prípade potreby aj konkrétne video, pretože je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť...

 

Našim zákazníkom  vždy pripomíname, že klady, ktoré ciss systémy prinášajú, podstatne prevyšujú ich nedostatky. Keď bude potrebné tlačiť veľa a lacno, pri slušnej kvalite, bude ciss systém pre menšiu kanceláriu či domácnosť ešte dlho to najrozumnejšie riešenie. Tlačiť sa musí, no aj to sa dá s rozumom predsa!

Preto vyberajte dodávateľa ciss systému podľa zázemia, skúseností, či predajca poskytuje aj servis  a náhradné diely, prípadne či dokáže poskytnúť aj telefonickú podporu, keď si už zákazník nebudete vedieť pomôcť sám. Nepozerajte iba na cenu ciss systému. Rozdiely v cenách ciss systémov robí hlavne kvalita a zloženie atramentov a spomínaná podpora pre zákazníkov. Od atramentu za „babku“ neočakávajte zázraky. Skôr naopak. Časom prídu problémy.

Predávame ciss systémy dlhé roky, servis je samozrejmosťou. Ak budete potrebovať poraziť, neváhajte nás kontaktovať, radi a ochotne poradíme.

 

 

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.